Nieuws

4 tips huisstijl veranderen

4 tips voor het veranderen van jouw huisstijl

13 juni 2016

Het aanpassen van je huisstijl is vaak een ingreep waarbij ook een hoop onverwachte factoren meespelen. In dit blog geven we je 4 tips, zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Wanneer ons vorige blog over huisstijltransformaties je positief heeft geprikkeld; heel goed! Misschien ben je al bezig met aanpassingen, of zit je nog wat eerder in het proces en ben je vooral aan het nadenken? Voor alle gevallen is het zeker handig om bij het aanpassen van de huisstijl van jouw onderneming de volgende punten in de gaten te houden:

1. Allereerst is het belangrijk om uit te kunnen leggen waarom het noodzakelijk is om de huisstijl eens flink aan te pakken. Misschien is jullie doelgroep de afgelopen jaren sterk veranderd en hoort er een nieuwe stijl bij deze groep. Het is goed om hierbij stil te staan, aangezien je een investering zult maken die bedoeld is om heel wat jaren mee te gaan.

Wanneer het gaat om een complete make-over wil je natuurlijk wel dat jouw klanten het merk blijven herkennen.


2.
Als tweede is het ook goed om te weten hoe extreem de veranderingen zijn die je wilt aanbrengen. Je kunt je huisstijl compleet omgooien, met alles erop en eraan. Zo zie je op onderstaande foto het interieur bij Danone wat door ons getransformeerd is van een zakelijke ruimte naar een inspirerende en frisse woonkamer. Of je kunt kiezen voor een subtiele re-design, waarbij bepaalde elementen meegenomen kunnen worden in het nieuwe ontwerp. Een voorbeeld van een subtiel re-design kun je hier vinden. Hierin is geen goed of fout, maar is het vooral ook belangrijk om nogmaals naar de reden van verandering te kijken. 

Slider_3_Danone_1.jpg


3.
Timing is everything! Wanneer ga je jouw nieuwe huisstijl presenteren? Koppel je deze misschien gelijk aan een eventuele verhuizing, of wordt het een frisse nieuwe start aan het begin van een nieuw jaar? Het is van belang om dit intern goed af te stemmen. Het laatste wat je wilt is dat een collega al een nieuw visitekaartje uitdeelt, terwijl op de website nog steeds het oude logo te vinden is. Dit geeft onnodige verwarring.

Huisstijl_blog_3.jpg

4. Houdt rekening met de gevolgen van de verandering van jouw huisstijl. Wanneer het gaat om een complete make-over wil je natuurlijk wel dat jouw klanten het merk blijven herkennen. Wel zo aardig en bovenal een mooi contact moment om klanten in te lichten over de verandering. Op deze manier voorkom je dat klanten jouw merk niet meer zullen herkennen en zullen de reacties vanuit de klant vol enthousiasme en positiviteit zitten.

Wanneer je met bovenstaande punten rekening houdt is de kans van slagen van een doorvoering in een verandering van de huisstijl optimaal!

Of het nu gaat om een complete rebranding of verbetering van je huisstijl. Nieuw Creatief Peil is specialist in het ontwerpen van huisstijlen. Van advies tot vormgeving, zo weet je zeker dat de verandering de moeite waard zal zijn!

Lees er meer over in onze checklist huisstijl of neem contact op om een kennismakingsafpsraak in te plannen. 

 

Checklist huisstijl

Kirsten is actief in de communicatie en op het vlak van business development. Ze houdt zich onder andere bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en social media. Buiten werktijden is ze te vinden in de sportschool en op haar studentenvereniging.

[Huisstijl]