Nieuws

BEBAS NEUE: het favoriete font van Myra

14 maart 2016

Onze architect Myra die zich voor NCP bezighoudt met het ontwerpen van merkinterieuren, is de volgende die in onze rubriek ‘de favoriet van’ zal vertellen van welk lettertype zij nou echt blij wordt!


Strakke lijnen en elegante vormen 

Bebas Neue is voor mij een tijdloos lettertype, die voor veelvuldige doeleinden toepasbaar is. Het font is ontworpen door Ryoichi Tsunekawa van Dharma Type en is zonder onnodige schreven aan de uiteinden familie van de ‘sans serif’ lettertypes. Geroemd om zijn vertrouwde strakke lijnen, elegante vormen, en technische simpliciteit, maakt het Bebas uitermate geschikt voor zowel on- als offline toepassingen. Perfect dus voor iemand zoals ik, die constant bezig is op het snijvlak van grafisch ontwerp en architectuur.

Gratis verkrijgbaar
Daarnaast is de font gratis verkrijgbaar en het feit dat hij tegelijk simpel, maar ook sierlijk is, eenvoudige lijnen en goede verhoudingen heeft, maken hem vriendelijk en goed leesbaar. Af en toe maken letters een klein uitstapje, zoals het lage streepje in de A, wat zorgt voor een unieke touch. Dit lettertype wordt ook wel de Helvetica van de 'free fonts’  genoemd.


Net als in een museum
Bebas Neue is voor mij perfect in een groot 'koffietafel' architectuurboek, waar de matte pagina's grotendeels wit zijn (net als foto's in een museum die ingelijst zijn met passepartouts), met zo nu en dan een bijschrift dat simpel & mooi is en tegelijkertijd niet overheersend.


Ideaal signing font
Daarnaast kan ik me ook voorstellen dat Bebas Neue toegepast wordt voor signing in een industrieel gebouw, met een rauw betonnen skelet, wat na renovatie nog steeds zichtbaar is. Het harde, en haast kille van het materiaal, in combinatie met een simpel kleurenpalet als basis, zou een perfecte ondergrond vormen voor de cijfers en letters van Bebas Neue, liefst in iets uitvergrote variant. Duidelijk leesbaar en tijdloos, met een bepaalde terughoudendheid ten opzichte van de ruimte. Want: less is nog altijd more!

if-in-doubt-use-bebas.png

Bron: fontfabric.com

New Call-to-action

Met oog voor detail bewaakt Myra het overzicht en begeleidt ze het proces van begin tot eind. Kritisch, maar empathisch ondersteunt zij zowel intern als extern de projecten. Geeft dankzij haar achtergrond als architect, ook op creatief en ruimtelijk vlak graag nieuwe impulsen aan het team en houdt zich daarnaast bezig met het ontwerpen van de merkinterieuren.

[Gespot, Werk]