Nieuws

De geschiedenis van grafische vormgeving

21 maart 2016

Begin deze maand kwamen wij dit prachtige filmproject tegen over de paste-up jaren van het grafisch vormgeven. Graphic Means is een documentaire die een kijkje geeft in de prachtige wereld van grafische vormgeving voordat er een computer aan te pas kwam.

Het begon allemaal met Briar Levit, een studente met een passie voor de vormgeeftechnieken die gebruikt werden in de jaren 50 tot 80.

Het begon allemaal met Briar Levit, een studente met een passie voor de vormgeeftechnieken die gebruikt werden in de jaren 50 tot 80. Briar startte in 1996 met haar opleiding en merkte dat de kennis over dit tijdperk slecht werd doorgegeven aan de nieuwe generatie vormgevers. Met deze documentaire wil ze iedereen het proces laten zien dat nodig was om een idee te realiseren, én vooral hoe het met de jaren telkens werd verbeterd.

Voor deze documentaire zijn veel designers geïnterviewd en zij vertellen over de tijd dat zij werkten met de technieken die later werden gedigitaliseerd door de komst van de computer.

Klik op deze link naar de website van Graphic Means voor meer informatie. Om zeker te zijn van een eigen exemplaar kun je hier ook alvast de documentaire pre-orderen.

Helaas duurt het nog wel tot volgend jaar voordat een eigen DVD bemachtigd kan worden. Maar, goed nieuws voor de mensen die niet zo lang kunnen wachten: de release van Graphic Means is deze fall 2016.

Wij zijn super enthousiast, en raden iedereen met interesse in de achtergrond van grafisch design aan dit project te volgen!

 
New Call-to-action

Kirsten is actief in de communicatie en op het vlak van business development. Ze houdt zich onder andere bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en social media. Buiten werktijden is ze te vinden in de sportschool en op haar studentenvereniging.

[Gespot]