Nieuws

interieur_header1.png

Hoe je met beperkt budget een interieur compleet verandert

30 maart 2016

Vernieuwing van het kantoorinterieur op zijn tijd is geen overbodige luxe, maar hoe pak je dit aan? Van de Stadt Houtimport te Zaandam las onze nieuwsbrief en besloot een foto van hun boardroom op te sturen voor een gratis interieurschets. Deze ruimte wordt regelmatig gebruikt voor meetings, zowel intern als extern.


Huidige staat 

Momenteel is het een vrij gedateerde, sombere ruimte, welke door de vele meubels ook relatief rommelig aandoet. De vraag die zij ons dan ook stelden, was om met enkele simpele ingrepen en beperkt budget, een uitnodigende, tijdloze ruimte te creëren, waarbij de belangrijke houten elementen behouden zouden blijven.

Dit bedrijf, sinds 1694 gevestigd in Zaandam, staat alom bekend om zijn expertise op het gebied van een groot aantal houtsoorten. Ambachtelijkheid en liefde voor het vak behoren tot de kernwaarden en mogen dan ook niet ontbreken in de uitstraling van een van de belangrijkste ruimten van het kantoor.


De kunst van het weglaten 

Wij besloten dan ook de mooie Franse eikenhouten vloer als uitgangspunt te gebruiken. Bovendien wilden we de ruime Afrikaanse vergadertafel van bubinga hout en de klassieke stoelen ook graag in het nieuwe interieur verwerken. Door het vervangen van de oude jaloezieën in tijdloze witte vitrage, welke het licht mooi doorlaten, het witten van het plafond, en een eigentijdse kleur te geven aan de wand, ontstaat er direct een heel ander beeld

Meubels welke weinig zeggen over de kwaliteit van de producten die van de Stadt levert, hebben we uit de ruimte weggelaten. In onze optiek voegden deze niks toe aan het geheel en daarnaast zorgden ze met hun open karakter ook direct voor een rommelige uitstraling.

Daarnaast stellen wij voor een mooie prent, welke de historie van het bedrijf weergeeft, opnieuw in te lijsten en aan de linkermuur op te hangen, zodat deze bij binnenkomst direct opvalt en de historie van het bedrijf in een oogopslag overbrengt.

Een bedrijf dat al eeuwenlang in Zaandam gevestigd is, mag na een recente doorstart best pronken met zijn product, denken wij zo! 

Impressie voor & na 

van_de_stadt_interieur_.png

Het geschatte budget voor een soortgelijke transformatie ligt rond de €2500,- (schilderwerk, gordijnen, dressoir en accessoires). 

Salesmedewerker Sipke Jan: "Door een aantal doeltreffende ingrepen heeft Buro NCP onze ‘boardroom’ naar de 21ste eeuw geholpen. Als hardhoutspecialisten zijn we natuurlijk erg trots op onze bubinga tafel en de Franse eiken vloer. Door de kunst van het weglaten in het interieur, komen deze onderdelen veel beter tot hun recht, en dat is precies wat we wilden!" 

 

Takeaways

1. Gebruik een aantal basisobjecten als uitgangspunt en werk vanuit daar verder.

2. Laat meubels die nietszeggend zijn over de kwaliteit van de producten die je aanbiedt weg uit je interieur.

3. Doe je voordeel met het sterk punt van jouw onderneming, zoals hier historie en ervaring, en laat dit terugkomen in je interieur.


Wil je meer lezen over het tot leven brengen van je interieurontwerp? Of benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw interieur en uitstraling? Vraag ook een gratis merkinterieur schets aan en wij helpen je graag!

Gratis Merkinterieur schets

Met oog voor detail bewaakt Myra het overzicht en begeleidt ze het proces van begin tot eind. Kritisch, maar empathisch ondersteunt zij zowel intern als extern de projecten. Geeft dankzij haar achtergrond als architect, ook op creatief en ruimtelijk vlak graag nieuwe impulsen aan het team en houdt zich daarnaast bezig met het ontwerpen van de merkinterieuren.

[Huisstijl]