Nieuws

EK waterverf Michael Raisch

Image: Michael Raisch - Raisch Studios

Buiten de lijnen kleuren voor het EK voetbal 2016

23 juni 2016

Dat we bij NCP gek zijn op design is wel duidelijk, maar wanneer sport en ontwerp samen komen is het helemaal feest! Met het EK, de Tour en de Olympische spelen is het deze sportzomer dus rijkelijk genieten!

Omdat bovenstaande sporttoernooien drijven op grafische vormgeving valt er genoeg te zien. Denk alleen al aan de ontelbare reclames, sportoutfits en vlaggen die je voorgeschoteld krijgt. Alles bevat een logo met bijbehorende elementen en complete huisstijl! Waarvan je kun zien dat de kleuren weloverwogen zijn gekozen. Toch is er in deze wirwar van commercieel geweld iets wat ons tijdens het EK voetbal ongedwongen opvalt. Namelijk de waterverf skills van designer Michael Raisch

Michael Raisch combineert zijn creative gave met de liefde voor voetbalshirts. Het resultaat: 24 waterverfschilderingen waarop de bondlogo’s van alle deelnemende landen aan het EK te zien zijn. De logo’s worden aangevuld met de officieel vastgestelde @Euro2016 hashtags en patronen die je in de diverse voetbalshirts terug kan vinden.

In tijden van EK stress, waarin alles blijkbaar op geforceerde wijze tot in de puntjes verzorgd moet zijn, is het heerlijk om iemand enigzins buiten de lijntjes te zien kleuren. De weliswaar mooie, maar statige vectorlogo’s zijn nu expressionistische kunstwerkjes geworden. Iets waar we als ‘afwezige’ Hollanders toch blij van moeten worden! 

Kijk mee en geniet. Check de website hier voor de rest van de GIFjes van de ontwerpen. Leuk om te zien hoe deze van waterverf geschilderde logo’s tot stand zijn gekomen, aanrader!

EK_waterverf_.png

 Bron: raischstudios.com 

ek_frankrijk.gif

ek_duitsland.gif

ek_spanje_.gif

ek_england.gif

Bron: raischstudios.com 

Checklist huisstijl

De wereld visueel aantrekkelijker maken is mijn doel. Ik vind het belangrijk dat een ontwerp gefundeerd is en daarmee door inhoud wordt bepaald. Daarom ben ik altijd, op enthousiaste wijze, op zoek naar antwoorden. Het liefst houd ik mij bezig met het ontwerpen van logo’s of andere identiteit gerelateerde items.

[Huisstijl]