Nieuws

BLOGBEELD_SCHIEDAM_LOGO-01.jpg

Nieuw huisstijl ontwerp Schiedamse Meesters

17 november 2016

Onze designer Jorina over het huisstijl ontwerp van het nieuwbouwproject “Schiedamse Meesters” in haar achtertuin.

Vorig jaar December is met de Ketheltunnel een snellere verbinding tussen Rotterdam en Delft tot stand gekomen. Als Vlaardingse was ik natuurlijk op de hoogte van de bouw van deze uitgebreid bediscussieerde tunnel. Het laatste stukje onbebouwd grasveld tussen Vlaardingen en Schiedam, mijn achtertuin, zou gaan verdwijnen. Tijdens mijn wandelrondje met de hond ben ik dan ook regelmatig gaan kijken hoe zo’n megaproject gerealiseerd wordt.

 

Waar ik niet van op de hoogte was, is dat er op het dak van de tunnel een groot nieuw park voor terug zou komen, dat nu in gebruik genomen wordt door lokale sportclubs. Hierdoor zijn de voormalige voetbalvelden in de gemeente Schiedam vrijgekomen, welke een nieuwe bestemming hebben gekregen.

 In het voormalige sportpark Kethel in het Beatrixpark zullen door Dura Vermeer circa 100 woningen gerealiseerd worden onder de naam Schiedamse Meesters. Om dit project optimaal onder de aandacht te brengen is Dura Vermeer op zoek gegaan naar een partij die het concept kan vertalen naar een compleet huisstijl ontwerp en zijn ze bij ons uitgekomen.

 

Het project heeft de naam “Schiedamse Meesters” gekregen, vanwege de schilderachtige ligging aan de rand van het Beatrixpark. De huizen zijn in luxe jaren 30 stijl ontworpen en vallen in het midden- tot hogere segment. De bouwwijze en opzet van de wijk maken het tot een project met een exclusieve uitstraling.

Op het moment dat Dura Vermeer ons benaderde, was er reeds een schets gerealiseerd van het logo. Deze schets was een doorvertaling van het schilderachtige concept. Op basis van deze opzet en het door Dura Vermeer gepresenteerde concept, hebben wij het huisstijl ontwerp mogen realiseren.

 

 New Call-to-action

 

Leidend in onze ontwerpen is de verfstreep. Zo blijft het geheel dicht bij de herkenbaarheid van het logo en kun je informatie scheiden van fotografie op een passende manier. In overleg met Dura Vermeer hebben we een kleurenpalet vastgelegd dat matcht met de namen van de verschillende woningtypen; Indigo, Sienna, Koraal, Oker, Olijf en Toermalijn.

De twee fonts uit het logo; de Footlight en de Gotham, heb ik wisselend gebruikt op de uitingen om zowel het moderne als het exclusieve karakter van het project te weerspiegelen.

 BLOGBEELD_SCHIEDAM-01.jpg

Naast een serie beelden uit het bestand van gemeente Schiedam zelf, heeft onze in-house fotograaf Marcella op locatie een zonnige serie omgevingsbeelden geschoten die terugkomt in de brochure en op de website.

In totaal hebben we acht ontwerpuitingen gemaakt; impressiekaarten voor het Start Verkoop event, Rollup banners, de beurswand, een verkoopbrochure in omslagmap, prijslijsten, een advertentie en een waterflesje en een pen J. Allemaal uitgevoerd in het vastgelegde kleurenpalet, met wisselend de schreefletter en het meer moderne font en uiteraard ook de verfstrepen. De hele identiteit vormt een strak geheel met de herkenbare huisstijlelementen en alles past naadloos bij elkaar.

En succes verzekerd; binnen drie weken zijn alle bouwnummers uit fase 1 toegewezen!

 

BLOGBEELD_FOTO_SCHIEDAM-01.jpg

Click me

Specialist op het gebied van illustratie en huisstijl-ontwikkeling. Veelzijdige ontwerpen en de meedenker die altijd zorgt voor een design dat op alle vlakken werkt.

[Huisstijl]