Nieuws

Interieurontwerp Rotterdam

Interieurontwerp: vergaderen in Het Industriegebouw

28 februari 2017

Als icoon van de wederopbouw, biedt het Industriegebouw plaats aan tal van bedrijven. Gebouwd in de jaren 50 als bedrijfsverzamelgebouw, is het nu weer in ere hersteld. Met de komst van diverse werkplekken en daarmee vele nieuwe huurders, ontstond ook de mogelijkheid tot invulling van de gemeenschappelijke ruimten.

Wij van NCP kregen de vraag mee te denken over de verschillende interieuroplossingen. De opdracht was om in eerste instantie na te denken over het interieurontwerp van twee vergaderruimtes. Deze zijn opgetrokken in de dezelfde stijl als de rest van de verhuurbare units. Met een simpele scheidende constructie van plaatmateriaal en glas, een neutrale gietvloer en veel daglicht als uitgangspunt.

 

Interieurontwerp vergaderruimte

 

De ruimte grenzend aan de keuken, kan wel gezien worden als het visitekaartje van verhuurbare vergaderruimtes van de 3e verdieping. Deze lichte en open ruimte, springt meteen in het zicht, en leende zich daardoor prima voor een soortgelijk interieur. We hebben gekozen voor een lichte moderne tafel met een dun blad, in combinatie met een moderne Scandinavische kuipstoel. De stoel is simpel, puur functioneel en daardoor perfect voor deze ruimte. 

 

Interieurontwerp vergaderruimte

 

De vergaderruimte aan de kant van de Kipstraat heeft een soberder en intiemer karakter, doordat hier geen direct daglicht is. Het licht dat hier naar binnenvalt komt vanuit het aangrenzende kantoor. Dit wat donkere karakter, hebben we in ons interieurontwerp extra benadrukt door hier te kiezen voor meubels met natuurlijke en diepere kleuren. De stoere tafel van gepoedercoat staal, is uitgevoerd een een grijsgroene variant. Het materiaal leent zich bij uitstek voor veelvuldig gebruik en is daardoor uiterst geschikt als vergadertafel. De stoelen in bruin leer, zijn industrieel en stoer, en geven net een beetje de rauwigheid die het Industriegebouw zo goed past. In combinatie met het mooie perzische tapijt is dit een fijne ruimte voor een vergadering met een wat intiemer karakter. 

 

Interieurontwerp kantoor

 

Door te kiezen voor enkele tijdloze basisstukken, is het een project dat in de loop van de tijd kan groeien, en samen met de groei van de verhuurders, zich verder kan ontwikkelen. De vergaderruimtes worden veelvuldig gebruikt, zowel vanuit de huurders als externen, ontvangen we veel positieve geluiden. Dit heeft er dan ook toe geleid dat we momenteel bezig zijn met het interieurontwerp en aankleding van de gemeenschappelijke open ruimte: de keuken. Dit begrip is echter veel breder, want naast een fijne lunch plek, is dit ook de ruimte waar mensen vergaderen, even bijpraten, een koffietje drinken. Van yogales tot groot event, alles moet in deze ruimte mogelijk zijn. Aan ons de vraag een flexibel concept verder uit te werken, wordt vervolgd..

 

Gratis Merkinterieur schets

Met oog voor detail bewaakt Myra het overzicht en begeleidt ze het proces van begin tot eind. Kritisch, maar empathisch ondersteunt zij zowel intern als extern de projecten. Geeft dankzij haar achtergrond als architect, ook op creatief en ruimtelijk vlak graag nieuwe impulsen aan het team en houdt zich daarnaast bezig met het ontwerpen van de merkinterieuren.

[Werk]