Nieuws

buitenreclame rotterdam

Foto: Nieuw Creatief Peil - Marcella Boer

3 tips om het maximale uit het digitale reclamebord buiten te halen

22 december 2016


Buitenreclame maakt de laatste tijd een geweldige transformatie door van statische print naar dynamische digitale content. Waar het voorheen als marketingkanaal geactiveerd werd in de vorm van statische uitingen in reclameborden rondom lantarenpalen of grote billboards langs de snelweg, is er sinds kort een nieuwe vorm van buitenreclame opgedoken: het digitale reclamebord buiten! 

De technologische ontwikkeling van LED schermen, mobiel internet via 4G en toename in gebruik van hoge resolutie (video) content maakt het dat de buitenreclame markt helemaal klaar is om 100% te digitaliseren. In samenwerking met Bereik hebben we op hun nieuwste locatie aan de Maasboulevard in Rotterdam ervaren hoe gaaf het is om in de buitenruimte digitaal reclame te maken.

Waarom digitale buitenreclame?

Het grootste voordeel van digitale buitenreclame is dat de uiting via de online portal van Bereik eenvoudig gewisseld kan worden. Door simpelweg een nieuwe afbeelding of video te uploaden en te synchroniseren staat binnen enkele seconden het ontwerp al weer live, zichtbaar voor duizenden voorbijgangers.

Waar je daarnaast bij traditionele buitenreclame gebonden bent aan één uiting voor een langere periode, kun je bij digitale buitenreclame kortere periodes flexibel inzetten. Zo kun je zelfs per dag of week actief zichtbaar zijn. Handig voor actiematige campagnes met een lokaal karakter en kleiner budget.

buitenreclame bereik bord montage-267933-edited.jpg

Montage buitenreclame bord Bereik - locatie Maasboulevard Rotterdam

 
3 tips voor maximaal resultaat

Onze eigen uiting was de afgelopen maand op de locatie aan de Maasboulevard zichtbaar en dankzij de prettige samenwerking met Bereik directeur Mick Klootwijk hebben we voor jou onderstaande 3 tips om het maximale uit je buitenreclame ontwerp te halen: 

1. Bigger is better

Bij het maken van het ontwerp is leesgrootte en detailniveau van groot belang. Te kleine letters zijn niet leesbaar van grote afstand en te veel detail valt weg in de snelheid waarmee men vaak het reclamebord passeert. Bigger is better, maar uiteraard zolang alles mooi in balans is en de boodschap goed overkomt. Tip: maak je uiting op 100% op en stap ongeveer 4 meter van je computer af om te kijken of je alles nog goed kan zien. 

2. Stopping power

Bij het bedenken van het concept voor de uiting is het belangrijk om goed na te denken over wat je wil bereiken met de buitenreclame en hoe jouw promotie onderscheidend gaat zijn. Een simpele boodschap met een krachtig beeld of kleurgebruik met stopping power doet het beter dan veel detail of fletse kleuren. 

3. Actiematig

Gebruik een Call To Action (CTA) op je uiting die de voorbijganger aanzet tot actie. Zodoende zorg je ervoor dat men van het reclamebord buiten, daadwerklijk bij je business terecht komt. Dit kan lokaal zijn (nieuw geopend om de hoek), tijdsgebonden (profiteer nog tot woensdag van ...) of conversiegedreven (bezoek onze website, koop je tickets via...). 

 

Meer weten?

Neem contact op met Rogier om de mogelijkheden voor ontwerp van een digitaal reclamebord buiten te bespreken
of mail Mick Klootwijk met al je buitenreclame vragen voor Bereik.

 

 

New Call-to-action

Altijd opzoek naar de perfecte mix tussen commercieel en creatief, zowel intern alsook voor de klant. Ik word enthousiast van het bouwen aan de lange termijn merkstrategie door pragmatisch en resultaatgericht aan het werk te gaan met klanten. Hierover deel ik mijn ervaringen op het gebied van positionering, online marketing en strategie.

[]