Nieuws

wat is een buyer persona

Wat is een buyer persona?

2 juni 2016

Een buyer persona is de verbeelding van je ideale klant, samengevat in een profiel van een fictief persoon. Deze fictieve persoon ontstaat voor het grootste gedeelte door het doen van goed onderzoek onder je bestaande klanten en binnen de markt van je doelgroep.

Buyer persona’s helpen je om je klanten beter te begrijpen, geven belangrijke inzichten voor de richting van je business en helpen met het aanbrengen van focus binnen je bedrijf. Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe services en producten of het verbeteren en afstemmen van je marketing en sales activiteiten.

wat is een buyer persona

Het ontwikkelen van buyer persona’s staat of valt met gedegen onderzoek en de nodige tijdsinvestering. Hoe completer het persona profiel en de meer details je weet te vinden in de onderzoeksfase, des te beter!

“ A good buyer persona tells the human story of behavior in situations: how they think and interact in a specific way trying to realize their dreams and accomplish their goals ”

Zo kan een buyer persona bijvoorbeeld Marketing Marcel zijn, de directeur marketing van een middelgrote technische auto onderdelen producent. Recruiter Rachel, verantwoordelijk voor de inzet van flexibel en gastvrij personeel binnen de lokale horeca of Sporty Simon, de student die graag zo goedkoop mogelijk 5 dagen per week in de sportschool topfit blijft.

Wil je zelf aan de slag en je eigen buyer persona ontwikkelen? In 3 eenvoudige stappen leggen we in ons buyer persona stappenplan uit hoe! Download het hier of klik op de button hieronder.

Buyer persona tips die je graag wil delen? Laat hieronder dan een comment achter.

 

New Call-to-action

Altijd opzoek naar de perfecte mix tussen commercieel en creatief, zowel intern alsook voor de klant. Ik word enthousiast van het bouwen aan de lange termijn merkstrategie door pragmatisch en resultaatgericht aan het werk te gaan met klanten. Hierover deel ik mijn ervaringen op het gebied van positionering, online marketing en strategie.

[Buyer Persona]